Ginseng

Ginseng típusai

2017. március 22. 08:07 - alona86

A szibériai ginsenget, más néven tajgagyökeret, orosz kutatók alaposan tanulmányozták, a ginsenggyökér kivonatát elsősorban gyári munkásokon és sportolókon tesztelték.

"A 15.350 munkás között a betegségek előfordulási gyakorisága 37,1 százalékra csökkent, az atléták és más sportolók esetében akiknek nagy állóképességre és kitartásra van szükségük a ginseng adagolása jobb időeredményeket, fokozottabb terheléstűrést és gyorsabb regenerációt eredményezett."

A ginsengnek a sportban való felhasználását egyre többen kutatják, a ginsengben ugyanis 12-13 különböző hatóanyag van.

Kísérletek során bebizonyosodott, hogy a ginseng fokozza az agytevékenységet, emeli az adrenalinkibocsátást. Az agyat éberebb állapotban tartja, ezáltal késlelteti a fáradtság megjelenését.

futas_lkarnitin.jpg

Edzés és verseny közben a ginseng úgy hat, hogy a szervezet kevesebb glikogént, viszont több szabad zsírsavat használ fel energiatermelésre.

A ginseng javítja a tüdő munkájának hatékonyságát, növeli a tüdő teljesítő- képességét és a oxigénfelhasználással összefüggésben jelentősen csökkenti a vér tejsavszintjét.

Amerikai ginseng (Panax quinquefolius), kelet Észak-Amerikában őshonos, a növény gyökerét és leveleit használják hagyományos gyógyászati célokra indiánok.

A 19. században "sang vadászok " összegyűjtötték a különösen régi vad gyökereket, és magas áron adták el Hong Kong kereskedőinek.

Korábban különösen erdős régiókban, mint Pennsylvania, New York és Ontario elterjedt volt, de a népszerűsége miatt,és az élőhely pusztítás miatt a vad növény már kiveszett és ritka az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az amerikai ginsengnek nagyobb a ginsenozid koncentrációja mint az ázsiai ginsengnek, és ezért még erősebb a hatása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginseng.blog.hu/api/trackback/id/tr135285571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása