Ginseng

Ginseng hatóanyagai és hatása

2016. november 30. 22:21 - alona86

A növény értékes hatóanyagai a szaponinok, glikozidok, illóolajok, fitoszterol, szénhidrát, panaxsav, B és C vitaminok és peptidek.

Hatásai között az egyik legismertebb hogy növeli a szervezet vitalitását, így megszünteti a fáradtságot, erősíti a szervezetet, és növeli a sejtek oxigén- felvevő képességét.

A ginzenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet.A ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén.

ginseng_6.jpg

Egyéb összetevői a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak. Tanulmányok szerint a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében.

A ginseng hatásos lehet az impotenciára, és növeli a szexuális vágyat.

A kínaiak úgy tartják, hogy a ginseng gyógyítja többek között az impotenciát, a magas és az alacsony vérnyomást, a vérszegénységet, az ízületi gyulladást, az emésztési zavarokat, az álmatlanságot, a fáradtságot, az elégtelen vérkeringést és a hipoglikémiát. A belső elválasztású mirigyek serkentésével elősegíti, hogy a szervezet hasznosítsa a vitaminokat és az ásványi anyagokat.

A ginseng nem gyógyszer alkalmazását érdemes kezelőorvosával megbeszélni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginseng.blog.hu/api/trackback/id/tr505285451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása