Ginseng

Panax ginseng botanikája

2016. december 30. 15:53 - alona86

A Panax ginseng származási helye a Koreai-félsziget északi része és Kína északkeleti részén található Mandzsúria magashegyi vidékei. Kelet-Ázsiában és Tibetben ma is vadon gyűjtik, de Kínában és Koreában nagyobb mennyiségben termesztik. Amíg csak vadon termett, addig a gyökér megtalálása is szerencsét jelentett, az örök élet füveként tisztelték.

ginsing.jpg

Kelet-Ázsiában mindmáig szentként tisztelik, melynek egy-egy nagyobb méretű darabja rendkívűli és értékes ajándéknak számít.

A jó minőségű ginseng termesztése sok kézimunkát igényel, hogy elérje maximális hatóanyag tartalmát, a lassan növő, árnyékkedvelő növényt az ültetvényeken hat évig védőtető alatt gondozzák. 40-60 cm-re is megnő.

Vöröses színű egyenes szárú növényen öt fordított tojás alakú levélkéből álló, összetett levél található. Ernyős, rózsaszín virágaiból borsó nagyságú, fényes, piros termések fejlődnek. A növénynek az értékes része a gyökere, amely főgyökérből, vastag oldalhajtásokból és hajszálgyökerekből áll, ami hatóanyagokban gazdag. A növény kínai nevének jelentése "ember formájú". Gyökérzete valóban ember alakúnak látszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginseng.blog.hu/api/trackback/id/tr865355840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása