Ginseng

Ginseng alkalmazása

2017. január 22. 18:38 - alona86

A ginseng gyökerének ázsiai alkalmazása tonizáló szerként több száz éves múltra tekinthet vissza.

A ginsenget mitikus erővel ruházták fel az évszázadok során mint az életet meghosszabbító, betegségek ellen védő gyógyszert és afrodiziákumot.Fajtái és elkészítési módjai szerint nagyon eltérő hatásuk lehet.A fehér vagy vörös elnevezés az előállításra utal.

kinaiorvoszoldtea.png

A fehér a szárított, a vörös a gőzölésnek kitett és szárított ginsenget jelenti, és a vörös ginsengnél h magasabb Rg3 tartalom érdekében fehér ginsengből fekete ginsenget is készítenek többszörös gőzöléssel, 120 C fokon történő gőzöléssel pedig "nap" ginsenget állítanak elő szintén más összetételű és hatóanyag arányú ginsenget kapva.

A különböző fajok és más gyártási módszerek eltérő hatóanyag- tartalmat és összetételt jelentenek, így egyáltalán nem mellékes milyen készítményt használunk.

A ginseng alkalmazásának célja sportolók körében főként a fizikai és szexuális teljesítmény fokozása, valamint betegségek kivédése, a fáradtság legyűrése.

A hatásért felelős vegyületek, a ginsenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet. A ginseng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén. Egyéb összetevők a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak.

A ginseng gyökeréből vonják ki a hatóanyagokat,amit általában porrá őrölnek.

A sokoldalú ginseng tartalmaz még szaponinokat, olajokat, fitoszterolt, szénhidrátot, vitaminokat és peptideket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginseng.blog.hu/api/trackback/id/tr115413717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása